Samuel Little je nejhrozivějším vrahem novodobé historie, sám tvrdí, že zabil až 93 lidí

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Samuel Little je dnes už starým pánem, strach z něj jde ale pořád. V roce 2012 byl odsouzen za vraždu tří žen, vyšetřovatelé jej ale spojují až s více než šedesáti vraždami – a on sám tvrdí, že zabil dohromady 93 lidí. Ať už je to jakkoliv, nálepku nejhoršího sériového vraha mu už nikdo neodpáře.

Vraždil v průběhu celých 25 let

Samuel Little měl podle Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) zabít minimálně 50 lidí v průběhu celého čtvrtstoletí – v roce 2012 vraždil naposledy. Vraždil pouze ženy, a to celkem v devatenácti státech Ameriky. Zpočátku se Little bránil a tvrdil, že je nevinný, testy DNA a mnohá svědectví jej ale usvědčily. Dostal doživotní trest bez možnosti podmínečného propuštění. Až v roce 2018 se k některým svým činům doznal a začal hrdě prohlašovat, že zabil mnohem více lidí, než si myslí vyšetřovatelé.

Problémy s pamětí ztěžovaly vyšetřování

Little byl zatčen v roce 2012 v centru pro bezdomovce. V době zatčení mu bylo už 72 let, vraždit přitom tento již v minulosti souzený vrah měl začít již v roce 1970. Během výslechů si tak často pletl dny i roky a jeho výpovědi se díky zhoršenému zdravotnímu stavu stávaly nedůvěryhodné. Little byl velmi chladnokrevný a vraždil výhradně ženy, ty přepadával, škrtit a bil – některé oběti nebylo možné ani identifikovat.

Nepřehlédněte: Mary Bellová: Její příběh vám bude nahánět husí kůži, jako dětská vražedkyně se s oběťmi nepárala.

Vrah umělec?

Všechny své oběti si ale kreslil, a právě tyto kresby velmi usnadnily vyšetřování a identifikování některých jeho obětí. Portréty žen Little maloval s pečlivostí a do detailu vykresloval na papír pastelovými křídami obličeje svých nebohých obětí.

zdroj: FBI – fbi.gov/news/stories/vicap-links-murders-to-prolific-serial-killer-112718, Public Domain, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=61827725

Podle vyšetřovatelů z FBI si Little vybíral za své oběti zejména slabé ženy na okraji společnosti – zaměřoval se na prostitutky a narkomanky. I proto mu vraždy dlouho procházely, u obětí se často v krvi našlo velké množství drog a příčina smrti se tak sama nabízela.

Kdo ví, kolik vražd má doopravdy na svědomí.

Zdroj: FBI.gov | Wikimedia, CC

Autor: Michaela Richterová
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
zavřít reklamu