Počítačové hry, které vám pomohou s výukou historie. I takhle se můžeme vzdělávat

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Lidé často považují historii za nudnou. Učit se data nazpaměť a číst si dlouhé texty, po opravdu moc zábavné není. Ale něco zajímavého se můžete naučit i zábavným způsobem. Zahrajte si některou z těchto počítačových her a hned budete mít lepší přehled o historii lidstva. Zkusíte to?

Assassin‘s Creed

Tahle hra je jednou z nejlepších. O historii se z ní dozvíte opravdu hodně. Hra pracuje na smyšleném předpokladu, že bitva mezi templáři a vrahy byla příčinou mnoha historických událostí. Vydat se můžete na výpravu do americké občanské války, podíváte se zblízka na události francouzské revoluce a navštívit můžete i starověký Egypt. Hra dokonale kombinuje vyprávění a fakta.

Call of Duty 1, 2

Hráč je v této hře součástí I. pěší divize a musí se pohybovat směrem k Německu, nebo jako hrdinský bojovník sovětského svazu ve Stalingradu. Hra obsahuje všechny důležité okamžiky druhé světové války. Jde především o odvahu a přátelství v bitvách a poodhaluje mnohé historické události.

Série Age of Empires

Jde o jednu z těch nejlepších strategických her na světě vůbec. Hráči v ní začínají budovat civilizaci od jejího úplného začátku. Začíná se tak v době kamenné a postupuje se dále v průběhu věků. Lze zde vidět, jak se vyvíjely technologie, ale stejně tak se hráči poučí o různých aspektech, jako je náboženství, armáda nebo zemědělství různých civilizací. Age of Empires kombinuje historii a vojenskou strategii. Jde o opravdu výjimečnou hru svého druhu.

Total War: Attila

Příběh hry se točí kolem posledních dnů velké římské říše. Ovšem místo toho, aby se ve hře poukazovalo jen na to, jak barbaři ničí města, hra se nám v podstatě snaží říct, proč vůbec říše padla. K invazi totiž vedly důvody jako změna klimatu, válka, hladomor a osídlení Hunů ve Východní Evropě.

Série her Civilizace

Jde o možná nejlepší tahovou strategickou hru. Hráč zde musí ovládat civilizaci od začátku historie až do doby vesmírného věku. Díky výzkumu technologií a kulturních politik ve hře spolu se sociálními a strategickými možnostmi hráčů je tato hra snad nejlepším způsobem, jak se naučit o historii něco nového.

Vzdělávejte se zábavným způsobem.

Autor: Karel Mareš
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
zavřít reklamu