Nové muzeum kocoviny v chorvatském Záhřebu. Co všechno je v něm k vidění?

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

V chorvatském Záhřebu otevřeli unikátní muzeum kocoviny. Muzeum je otevřené od začátku prosince a student Rino Dubokovic, který originální muzeum otevřel, se inspiroval vyprávěním svých přátel, kteří měli zajímavá opilecká rána. Informoval o tom server americké CNN. Co je v muzeu vlastně všechno k vidění? Mnozí z nás se možná při prohlídce i poznáme.

Co všechno u sebe najdete, když se probudíte s kocovinou?

Myšlenky pro propité noci vedly mladého muže k velmi zajímavému nápadu, jak založit podnikání. Budova muzea se nachází hned vedle baru, kde celý tento nápad vlastně vznikl. Mezi exponáty jsou například předměty, které u sebe našli lidé, kteří se pro prohýřené noci ráno vzbudili a vůbec nevěděli, co to vlastně mají u sebe. Mnohé takové exponáty pak doprovázejí i jejich příběhy. Návštěvníci tohoto interaktivního muzea se pak mohou sami podělit o své zážitky z propitých nocí, mohou si vyzkoušet pivní brýle, které se nacházejí ve speciální místnosti a simulují opilecký stav.

Muzeum určitě nemá návštěvníky nabádat k opíjení se, ale spíše povzbuzovat je k hovorům o vlastních zkušenostech a sám Rino Dubokovic doufá, že tak v budoucnu návštěvníky upozorní na to, jaké špatné věci souvisejí s pitím alkoholu. Do budoucna věří, že se muzeum uchytí a získá tak finanční podporu, aby se prostory mohly přesunout na lepší, větší a stále místo.

Muzeum táhne hlavně studenty

Prozatím více jak polovinu návštěvníků, kteří muzeum stihli navštívit, tvoří studenti a mladí lidé. Což je pochopitelné. Zatím se ale lidem líbí a muzeum tak sklízí ve směs pozitivní ohlasy. Patří k němu také obchod s dárkovým zbožím a suvenýry, který nabízí prodej tematického zboží. K dostání jsou zde například deskové hry jako „drunkopoly“ nebo šipky.

Zašli byste na exkurzi?

Autor: Tereza Pospíšilová
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
zavřít reklamu