Společnost Google vydala opět po roce přehled trendů za rok 2019

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Společnost Google se každoročně na konci roku pochlubí s tím, co jeho uživatelé za uplynulý rok nejvíce hledali v jeho vyhledávači. Pojďte se s námi podívat, jaký byl rok 2019 z pohledu českého uživatele.

Trend Roku

Trend roku je kategorie, která srováná všechny kategorie dohromady, jde tedy o krále českých trendů. Není asi úplně překvapivé, že nejvíce české uživatele zajímalo úmrtí božského Karla Gotta. Obrovský úspěch pak může slavit seriál Most, který se objevil na druhém místě.

České osobnosti

Mezi českými osobnostmi byl nejvíce hledaným Jan Palach, nasledovaný Ivanou Gottovou, o kterou se čeští uživatelé extrémně zajímali po úmrtí jejího manžela Karla Gotta. Další zajímavou osobností je Erika Starková, která se proslavila jako Pavel v seriálu Most.

Události

Českou společností hýbe politická situace okolo vlády a hlavně osoby premiéra Andreje Babiše. Je proto logické, že nejhledanější událostí roku 2019 jsou demonstrace pořádané spolkem Milion chvilek pro demokracii. Dalšími tématy jsou např. stávka učitelů, která se konalo letos v listopadu, nebo „komedie“ okolo vystoupení Velké Británie z Evropské unie.

Smutná loučení

Již jsme zmiňovali, jak silně zapůsobylo na české uživatele úmrtí Karla Gotta. Smrt Camerona Boyce, amerického herce a zpěváka, jež zemřel ve velmi mladém věku 20 let při epileptickém záchvatu nebo úmrtí Nikiho Laudy, legendy závodů F1, jsou smutné zahraniční události, které české uživatele zajímaly.

Zahraniční osobnosti

Více pozitivní seznam zahraničních osobností, které české publikum zaujalo. Na špičce se nachází Billie Eilish, jež v srpnu vystupovala v zaplněné O2 aréně. Celkově se v této kategorii umisťovali zpěváci či zpěvačky, vyjímku tvoří jen Greta Thunberg, která svojí extrémní kampaní za lepší klimatické podmínky na Zemi upotala pozornost snad celého světa.

České seriály

Seriál Most se stal fenoménem a hlášky z tohoto seriálu budeme slýchávat ještě dlouho dobu. Možným překvapením je internetový seriál Lajna z produkce Stream.cz, nyní Televize Seznam.

Jídlo

Jsme národ houbařů, hned čtyři z prvních šesti hledaných frází se týká hub. Dosti překvapením je na prvním místě hledaná pochoutka „Vejce Benedikt“

Jak?

Je vidět, že Češi si stále potrpí na tradice. Jak uplést pomlázku nebo Jak vyfouknout vejce jsou v TOP 5 nejvyhledávanější frází, tázající se „Jak …“.

Sportovní události

Umístění Oktagonu na 4. místě ukazuje na zvyšující se popularitu zápasů MMA v Česku. Je to určitě zajímavá novinka mezi stálecimi, jako např. fotbal, hokej či tenis.

Autor: Katka Procházková
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
zavřít reklamu