Známe vítěze American Music Awards 2019!

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Ve sluncem prozářeném Los Angeles se 24. listopadu předávaly populární hudební ceny American Music Awards pro rok 2019. Sál divadla Microsoft byl až po strop naplněn největšími osobnostmi světové populární hudby. Přímý přenos si mohli vychutnat diváci televizní stanice ABC. A komu se letos na hudební scéně nejvíc dařilo?

Vítěz všech vítězů

Největší úspěch zaznamenala světoznámá zpěvačka „miláček Ameriky“ Taylor Swift. Během večera si odnesla celkem šest ocenění a překonala tak dosavadní rekord v počtu získaných cen, který držel král popu Michael Jackson. Mimo jiné si převzala cenu pro umělce roku, nejlepší zpěvačku i hudební album. V závěru večera pak byla vyhlášena za nejlepšího umělce desetiletí. V průběhu předávání si vystřihla vynikající vystoupení, které rozproudilo nejen hosty v sále, ale i miliony lidí u televizních obrazovek.

I muži mají své dny

Z nominovaných umělců silnějšího pohlaví zabodoval například Bruno Mars v kategorii Oblíbený umělec Soul/R&B nebo populární americký skladatel a zpěvák  Hadž Bahim vystupující jako Khalid. V celkem sedmi kategoriích byl nominován známý rapper Post Malone, oceněn byl však pouze v jedné z nich, a to za nejlepší letošní album.

Divná holka od vedle

Teprve sedmnáctiletá, stále více populárnější americká hvězdička Billie Elish si večer převzala cenu pro objev – nového umělce roku, nominaci také proměnila v kategorii alternativního rocku. Přítomné lehce zaskočila zvoleným outfitem v podobě síťované masky přes obličej a kompletu širokého trička a kalhot z dílny ikonické britské značky Burberry.

AMA versus Grammy

O nominaci na prestižní Amarican Music Awards rozhoduje počet prodaných alb. Zatímco u taktéž populárních hudebních cen Grammy rozhodují o vítězích hlasy členů americké hudební akademie, sošky AMA jsou udělovány na základě hlasování hudebních fanoušků na internetu. Ti také zvolili za nejlepší duet roku 2019 megahit Seňorita v podání e. Ocenění si odnesl i soundtrack k filmovému hitu Bohemian Rhapsody o skupině Queen.

Outfit večera

Módní fanjšmejkři si též přišli na své. Po červeném koberci se prošli umělci v róbách světoznámých značek. Mezi nejsledovanější a nejvíc povedené modely se zařadila již zmíněná éterická Taylor Swift, svou róbou z dílny Jeana Paula Gaultiera zaujala zpěvačka Christina Aguilera. Rozpaky pak vzbudila objemná cukrkandlová  róba vycházející popové hvězdičky Lizzo či vítěz kategorie nejlepší hip hopová píseň Lil Nas X  ve svém extravagantním  limetkovém obleku.

Fandili jste jim také?

Autor: Karel Mareš
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
zavřít reklamu