I obyčejná ponožka se dá chytře a prakticky použít na spoustu věcí

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Také věčně nemůžete najít druhou ponožku do páru a nevíte, kde se vám pořad ztrácí? Už je nehledejte a svou opuštěnou ponožku využijte jinak.

Na úklid jako stvořená

Mají doma vaše děti mazací tabuli? Svou starou ponožku můžete využít k jejímu mazání. A když bude špinavá, stačí ji jednoduše vyprat a použít zase znovu. Stejně tak ji můžete využít při úklidu v domácnosti. Nač neustále shánět prachovku, když doma máte hned několik osamocených ponožek? Už pro ně máte konečně využití. Žaluzie se vám nikdy nečistily lépe. Stačí, když si ponožku natáhnete na ruku a budete jednu po druhé tahem přejíždět.

Když se stěhujete

Budete se stěhovat a převážet tak velké množství věcí v krabicích? Srolujte své staré ponožky a dejte je do krabic. Budou sloužit jako chránič věcí, před jejich poškozením. Ponožky budou fungovat jako malé měkké polštářky a vy své věci v bezpečí dovezete na místo.

Antistresový míček

Jste stále nervózní a potřebujete se uklidnit? Udělejte si ze své staré ponožky originální antistresový míček. Stačí, když ponožku naplníte těstem, pak už můžete mačkat, jak je vám libo a stres bude ten tam.

Aby se figurky neztratily

Rádi si zahrajete deskovou hru, ale pokaždé máte stejný problém, najít všechny figurky? Už je nikdy hledat nemusíte. Udělejte si ze své staré ponožky šikovný pytlíček a figurky do ní vždy ukládejte.

Když umíte šít, dokážete s ponožkou velké věci

Umíte trošku šít a jste zruční? Stará pletená ponožka se dá vcelku snadno přetvořit na obleček pro vašeho čtyřnohého miláčka, tedy pokud jste majiteli psíka menšího vzrůstu. Pletenou ponožku ale můžete přetvořit i na obal na horký hrneček, abyste se už o něj nikdy nepopálili. Nebo když odstřihnete špičky, získáte skvělé a hřejivé návleky na nohy.

Zchlaďte se po úraze

Stala se vám nehoda, jste pohmoždění nebo máte modřinu a potřebujete ledový obklad? Led se nemá pokládat jen tak na pokožku, co takhle ho strčit do staré ponožky? Ledový obklad je rázem na světě.

Nebojte se prakticky využít své staré a napůl ztracené ponožky.

Autor: Lenka Svobodová
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
zavřít reklamu