Co dělat se starými a nevyužitými smartphony? Ještě najdou své uplatnění. Buďte kreativní.

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Pořídili jste si nový mobilní telefon a váš starý smartphone pořád funguje? Určitě ho nevyhazujte, najde totiž své uplatnění, i když už není nejmladší. Hodit se může vždycky a my vám prozradíme, k čemu všemu vám ještě bude dobrý.

Telefon do zálohy

Váš starý smartphone vám skvěle poslouží jako záložní telefon. Druhý telefon nemusíte mít schovaný jen pro strýčka příhodu, když se váš nový mobil pokazí a musíte ho dát na opravu. Výborně poslouží i jako úložiště dat nebo jako bezpečnější volba pro výlety. Rádi cestujete, chodíte na pláž nebo lezete po horách? Určitě nechcete váš nový smartphone ztratit nebo si ho rozbít. V těchto chvílích využijete svůj záložní aparát. Pokud máte mnoho fotek, videí a dokumentů nemusíte je všechny stahovat do svého nového mobilu. Nechte je všechny ve svém starém a alespoň budete mít jistotu, že o nic důležitého nepřijdete.

Nové GPS zařízení do vašeho auta

Starý telefon vám může posloužit jako dokonalá stálá GPS navigace v autě. Už se nebudete muset trápit zapojováním vašeho nového mobilu. Svou GPS navigaci budete mít neustále připravenou a k dispozici. Stejně tak ho můžete využít i na poslouchání své oblíbené muziky během jízdy autem. Jistě máte starý mobil plný oblíbené muziky nebo si ji můžete do něj teprve nahrát. Nebudete si tak zaplavovat svůj smartphone a ten starý poslouží jako kvalitní rádio.

Bezpečnostní kamera i dětská chůvička

Máte doma mrňouska, kterého chcete hlídat, když spí? Už nemusíte shánět chůvičku. Existuje totiž mnoho aplikací, které přemění jakoukoliv kameru s fotoaparátem na levný monitor nebo dokonce i bezpečnostní kameru. Stačí stáhnout aplikaci, pomocí níž spárujete svůj starý telefon s tím novým. Aplikace jako Dormi nebo Cloud Baby Monitor vám umožní poslouchat a sledovat vaše dítě stejně tak jako majetek, který chcete ochránit. Dětská aplikace obsahuje i upozornění na pláč dítěte. S dítkem pak můžete dokonce i na dálku mluvit a pokusit se ho uklidnit než se k němu dostanete.

Akční kamera GoPro

Tyhle kamery se staly naprostým hitem, ale nestojí zrovna malé peníze. GoPro kamera natáčí váš aktivní život a zejména pak adrenalinové a jiné aktivity. Jestliže váš starý telefon nahrává pořád kvalitní videa, máte vyhráno. Nemusíte utrácet za kameru, ale pomocí speciálního držáku si nainstalujete svůj starý smartphone a můžete začít natáčet.

Digitální fotorámeček

Jako distální fotorámeček můžete využít nejen svůj starý smartphone ale i například tablet. A jak to udělat? Stačí, když přístroj umístíte na svůj stůl a využijete jej ke streamování aktualizované prezentace vašich digitálních obrázků nebo online fotografií ze sociálních sítí. Nápomocny vám opět budou aplikace, tentokrát si stáhněte LiveFrame nebo DayFrame. Aplikace vám budou zobrazovat nejen fotografie, které máte nahrané ve svém zařízení, ale mohou je i stahovat přímo ze sociálních sítí.

Existují i charitativní organizace, které vybírají staré telefony pro dobrou věc. Darovat je ale můžete i svému známému, který si svůj smartphone nemůže dovolit. Udělejte dobrý skutek.

Autor: Vlastimil Vachta
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
zavřít reklamu