Laura Hurst (36): Doma měla 140 hadů. S jedním z nich ji našli, to už byla ale mrtvá a měla krajtu obmotanou kolem krku.

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Chov plazů v zajetí je poměrně častý a vášniví chovatelé se o své nezvyklé domácí mazlíčky starají stejně, jako by doma měli psa nebo kočku. Jenže pokud se vášeň zvrtne a domů si nastěhujete rovnou více než stovku nebezpečných hadů, je to problém. Šestatřicetiletá Laura Hurst to už vážně přehnala a její záliba v hadech se jí stala osudnou.

Šerif a jeho nájemnice

V americké Indianě pronajímal místní šerif byt právě Lauře Hurstové. Oba byli vášnivými chovateli a v hadech měli tak společnou zálibu. U ženy doma se našlo celkem 140 hadů, přičemž jednoho z nich, dvoumetrovou krajtu mřížkovanou našli ženě obmotanou kolem krku. Ta už nejevila známky života. Pitva následně potvrdila, že žena zemřela na následky uškrcení. Místní šerif, který vlastní byt, ve kterém žena bydlela, měl i pár svých hadů. Podle všeho totiž nejen chránil zákon, ale hady také choval a prodával je.

Kdo hada odmotal?

Stále není jasné, kdo ženu našel jako první. Z krku jí totiž dotyčný hada odmotal, právě až nařízená pitva potvrdila domněnku o uškrcení hadem. Podezření padá logicky právě na strážce zákona, který do bytu jistě měl přístup a k hadům má více než blízký vztah. Ten s policií spolupracuje, ale do médií se k případu odmítnul vyjadřovat, jak informoval Journal § Courier. Že právě zdejší šéf policie má tohoto nebezpečného koníčka, všichni obyvatelé městečka věděli. Jednoho ze svých hadů předváděl i dětem z místní školy na jedné z akcí. Lauřin právník médiím řekl, že žena hady skutečně milovala a to dokonce natolik, že se právě kvůli těmto nebezpečným plazům rozvedla se svým manželem.

S krajtou není žádná legrace

Přitom právě krajta mřížkovaná se pro domácí chov vůbec nedoporučuje a to zejména kvůli své velikosti. Nejdelší žijící jedinec byl změřen v roce 1912 na ostrově Celebes a dosahoval délky 9,76 metrů. Obecně se předpokládá, že krajta mřížkovaná ale může dorůst až do 12 metrů. I když hadi takových hodnot většinou nedosahují, i tak jde o velmi silné a rychlé zvířata. Krajty mřížkované jsou také často nevyzpytatelné a útočné. Při manipulaci s většími jedinci musí v běžných specializovaných zařízeních pomáhat vždy minimálně dva ošetřovatelé. Domácí prostředí se tak jeví jako naprosto nevhodné pro chov těchto hadů.

Zde je důkaz, že vášeň a láska mohou v některých případech doslova zabíjet.

 

Autor: Karel Mareš
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
zavřít reklamu