Utečte od starostí a zkuste únikové hry. Občas není špatné vydat se mimo realitu.

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Stres a psychické problémy, které ovlivňují nejen naše duševní, ale také fyzické zdraví jsou v dnešní moderní době hojně probíraným tématem. Stále více mladých lidí nezvládá pracovní tempo a celkové zařazení se do světa plného povinností. Problémy na nás padají a z každé strany se valí něco. Není tedy divu, že tělo občas vypne a my se cítíme unavení a bez energie. Nic vám nevlije znovu krev do žil tak jako aktivní odpočinek. Vyzkoušejte hit poslední doby a objevte také zázračný svět mimo naši realitu, vyrazte si zahrát únikovou hru.

Zapojíte tělo i mysl

Aktivní odpočinek je velmi oblíbený. Každý si ho představuje jinak, ale občas se musíme přizpůsobit i počasí. S příchodem jara a léta vyráží ven za aktivním odpočinkem obvykle i ti jedinci, kteří celou zimu stráví doma v teple pod dekou u televize. Ale, jak se vyřádit a dobít baterky, když je venku zima a počasí nepřeje venkovním aktivitám? Pokud vás zrovna naláká sport v tělocvičně, objevte společně s námi únikové hry. Hrát si totiž můžete, i když jste dospělí.

Jak si budete hrát?

Úniková hra je vlastně fyzická dobrodružná hra, při jejímž průběhu jsou všichni hráči uzavřeni v místnosti, ve které se musejí co nejrychleji zorientovat, najít nejrůznější stopy a indicie, vyřešit pár hádanek a poté místnost co nejrychleji opustit, to všechno ve stanoveném čase. Únikové hry vycházejí ze známých počítačových her, jejich témata tak zpravidla vycházejí právě z her ale i filmů nebo seriálů. Není tak problém zahrát si hru na útěk z vězení, vyzkoušet si deaktivaci bomby od šíleného vědce nebo se vrátit do středověku a zahrát si na rytíře.

Interiér her je vždy dokonale reálný, celkovou atmosféru ještě umocňují nejrůznější realistické zvuky a jiné multimediální efekty. Většina her je doplněna o neočekávané zvraty a překvapení, otevírají se další tajemné místnosti nebo se objevují neznámí spoluhráči. Každá z her je dokonale provedená a domyšlená do detailů. Všechno pro to, aby si člověk odnesl ten nejlepší zážitek a ani chviličku se nenudil. A nudit se opravdu nebudete.

Vydejte se na místa, která se vám normálně navštívit nepodaří

Únikové hry tak v sobě nesou všechno, co si člověk může přát, když potřebuje opravdu vypnout. Skvělá kombinace fyzické aktivity i přemýšlení. Rozhýbete tělo, pořádně se pobavíte a ještě si budete muset lámat hlavu s úkoly ve hře. Obvykle nám totiž chybí představivost a žijeme jen svým každodenním životem, který se občas zdá být pořád tak děsivě stejný.

A právě proto není od věci uniknout občas do virtuálního světa, který je plný tolika novými věcmi. V České republice se únikové hry teprve zabydlují, úplně první se zde hrála teprve minulý rok. Jelikož je ale jejich obliba obrovská, během chvilky vzniklo hned několik míst u nás, kde si je můžete zahrát.

Vemte s sebou přátele a společně se vydejte třeba do Bradavic. Možná ve slavné škole čar a kouzel potkáte i Harryho Pottera.

Autor: Martin Liška
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
zavřít reklamu