Jak se oblékáme, takoví jsme. Oblečení o nás prozradí mnohé.

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Je opravdu pravda, že šaty dělají člověka. Naše oblečení totiž nevypovídá jen o našem stylu a vkusu, ale naše okolí si podle něj dělá také obrázek o našem charakteru. A u žen je to mnohonásobně patrnější než u mužů. Podle odborníků prý dokonce stačí nahlédnout do ženského šatníku a nahlédnete tak do její duše. Šaty mohou prozradit tajné myšlenky i pocity.

Jaký máte výstřih

Je pochopitelné, že se ženy snaží upoutat pozornost a ukázat svému okolí své přednosti. Ale tak jako se vším i tady by se to nemělo moc přehánět. Ženy by měly na své přednosti upozorňovat decentním a vkusným způsobem. Ženy, které své poprsí doslova narvou do těsného a vykrojeného výstřihu nevědomky prozrazují svému okolí touhu po moci a fakt, že by rády chtěly někoho ovládat nebo kontrolovat.

Hlavně všechno skrýt

Některé ženy jsou pravým opakem. Knoflíčky si vždy zapínají až ke krku, nejraději nosí roláky a oblečení, které je zakryje od hlavy až k patě. Takový styl oblékání prozrazuje, že se stydí za svou ženskost, která je pro ně v tomto případě spíše na obtíž. Schovávají se tak před zraky svého okolí a uzavírají se sami do sebe a své pomyslné ulity.

Jako na štaflích

Boty s velmi vysokými podpatky mohou vypadat vkusně, elegantně i vyzývavě a sexy. Pokud se kombinují s vhodným oblečením, působí žena smyslně. A to přesně podpatky vyjadřují – ženskost a smyslnost. I v tomto případě ale platí zlaté pravidlo, že nic se nemá přehánět. Z několika studií je patrné, že pokud lidé vidí ženu s příliš vysokými podpatky, myslí si o ní, že není příliš inteligentní.

Ležérnost nade vše

Mnoho žen nedá dopustit na své oblíbené a tak pohodlné džíny, volné tričko nebo pohodlné šaty, ve kterých se nerýsuje její postava. I tady ovšem platí, že ležérní by nemělo být až moc ležérní. Nevzhledně vypadající kousky oblečení, které už vypadají, že mají něco za sebou, nepůsobí na okolí moc dobrým dojmem. Zvláště pak pokud jde o kousky, které vůbec nelichotí ženské postavě. Oblékáte se také tak? Podle odborníků vás tak lidé v okolí spojují s oddaností k mateřství, ale bohužel také s nudným sexuálním životem. V takovém oblečení na okolí působíte také vyčerpaným a otráveným dojmem.

Přitom stačí tak málo a všechno může být jinak. Podle odborníků stačí i sebe menší detail, který může názor okolí rychle změnit. Pokud se vám nechce měnit celý šatník, zaměřte se na doplňky. Postačí výraznější šperky, nový účes, ozdoba do vlasů nebo hezké sluneční brýle a lidé se na vás mohou začít dívat jinak.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak moc na okolí působí váš styl oblékání? Určitě víc než si myslíte. Je jen na vás jestli si z toho ale něco budete vůbec dělat.

Autor: Katka Procházková
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
zavřít reklamu