" title="Další fotografie">
Jak vznikla česká whisky, o které ví dnes stále málokdo?(zdroj: pixabay.com) | ilustrační fotografie
článek: Jak vznikla česká whisky, o které ví dnes stále málokdo?
Whisky je označována za nápoj gurmánů. Mnozí lidé, kteří whisky pijí opravdu poctivě (jinými slovy si ji neředí s nealkoholickými nápoji), většinou sáhnou po zahraniční klasice. Podle mnohých milovníků whisky je ta nejlepší whisky k dostání v Irsku a Skotsku, podle jiných je zase nejlepší whisky ze Spojených států amerických. Najdou se dokonce i takoví, kteří milují whisky dovezenou z Japonska. Bohužel si málokdo vzpomene na ryzí české zlato - na pravou českou whisky, která je mezi námi už od dob komunistického Československa. A to se vůbec nejedná o špatné pití! Právě naopak. Pokud byste chtěli ochutnat pravou českou whisky, pak byste si museli zajet zhruba dvacet minut od Plzně. Narazili byste na vesnici se zajímavým názvem "Prádlo". V této vesnici exituje palírna, a to už od roku 1952. A právě v ní zrál destilát z ječného sadu.