I vegetariánská jídla jsou chutná. Přesvědčte se o tom s našimi recepty

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
I vegetariánská jídla jsou chutná. Přesvědčte se o tom s našimi recepty(zdroj: pixabay.com)

Mezi námi se najdou jako masožravci, tak vegetariáni. Masožravci se domnívají, že bez masa to nejde, vegetariáni si však jsou vědomi toho, že bez masa to opravdu jde. Pokud patříte k vegetariánům, prozradíme vám pár skvělých receptů na bezmasá jídla. Pakliže patříte mezi masožravce, zpestřete svůj jídelníček něčím bezmasým. Tělo to mile překvapí, navíc ho v horkých letních dnech tak nezatížíte.

Bezmasá jídla jsou také synonymem chutných a vydatných jídel. I když si to masožravci nechtějí připustit, je to opravdu tak. Přesvědčíme vás o tom s našimi recepty, v nichž opravdu nehraje roli maso, ale jen to, co milují vegetariáni.


Salát z hráškových výhonků, granátového jablíčka

  • Zralé avokádo
  • 50g hráškových výhonků
  • půlka granátového jablíčka
  • 125g salátu (dle chuti)
  • na zálivku bude zapotřebí 6 lžic olivového oleje, šťáva z citronu, lžíce medu a sůl, pepř
Lehký letní saltá z hráškových výhonků a granátového jablíčka uvaříte tak, že si nejdříve připravíte zálivku ze zmíněných surovin. Poté si avokádo nakrájejte na silnější plátky, které přepulte, hráškové výhonky nakrájejte, vyloupejte zrníčka z granátového jablíčka. Všechno smíchejte v míse i s připraveným salátem, zalijte salát zálivkou a máte hotovo.

Kari s čočkou

  • 300g červené čočky
  • 3 lžíce tuku na smažení
  • 4 šalotky nakrájené na kostičky
  • 5 stroužků česneku propasírovaných
  • 2-4 lžíce red curry pasty
  • lžicka a půl mleté kurkumy
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • kousek zázvoru nastrouhaného
  • 300ml kokosové smetany
  • 200g zelených fazolových lusků
  • 2 mrkve

Na rozehřáté pánvi osmažte cibulku, přidejte česnek, kurkumu a také curry pastu. Poté přidejte zázvor a chvilku restujte. Přidejte opláchnutou čočku, podlijte vodou a vařte za občasného míchání. Až je čočka měkká, přidejte rybí omáčku, smetanu, také nahrubo nakrájenou zeleninu.

Až je všechna zelenina tak akorát měkká, případně dochuťte a podávejte ideálně s čerstvým koriandrem, restovanými kešu oříšky a s jasmínovou rýží.

Autor: Vlastimil Vachta
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
Share on facebook
Sdílet na Facebooku
Share on twitter
Sdílet na Twitteru

Mohlo by Vás zajímat