I vegetariánská jídla jsou chutná. Přesvědčte se o tom s našimi recepty

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Mezi námi se najdou jako masožravci, tak vegetariáni. Masožravci se domnívají, že bez masa to nejde, vegetariáni si však jsou vědomi toho, že bez masa to opravdu jde. Pokud patříte k vegetariánům, prozradíme vám pár skvělých receptů na bezmasá jídla. Pakliže patříte mezi masožravce, zpestřete svůj jídelníček něčím bezmasým. Tělo to mile překvapí, navíc ho v horkých letních dnech tak nezatížíte.

Bezmasá jídla jsou také synonymem chutných a vydatných jídel. I když si to masožravci nechtějí připustit, je to opravdu tak. Přesvědčíme vás o tom s našimi recepty, v nichž opravdu nehraje roli maso, ale jen to, co milují vegetariáni.

Salát z hráškových výhonků, granátového jablíčka

  • Zralé avokádo
  • 50g hráškových výhonků
  • půlka granátového jablíčka
  • 125g salátu (dle chuti)
  • na zálivku bude zapotřebí 6 lžic olivového oleje, šťáva z citronu, lžíce medu a sůl, pepř

Lehký letní saltá z hráškových výhonků a granátového jablíčka uvaříte tak, že si nejdříve připravíte zálivku ze zmíněných surovin. Poté si avokádo nakrájejte na silnější plátky, které přepulte, hráškové výhonky nakrájejte, vyloupejte zrníčka z granátového jablíčka. Všechno smíchejte v míse i s připraveným salátem, zalijte salát zálivkou a máte hotovo.

Kari s čočkou

  • 300g červené čočky
  • 3 lžíce tuku na smažení
  • 4 šalotky nakrájené na kostičky
  • 5 stroužků česneku propasírovaných
  • 2-4 lžíce red curry pasty
  • lžicka a půl mleté kurkumy
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • kousek zázvoru nastrouhaného
  • 300ml kokosové smetany
  • 200g zelených fazolových lusků
  • 2 mrkve

Na rozehřáté pánvi osmažte cibulku, přidejte česnek, kurkumu a také curry pastu. Poté přidejte zázvor a chvilku restujte. Přidejte opláchnutou čočku, podlijte vodou a vařte za občasného míchání. Až je čočka měkká, přidejte rybí omáčku, smetanu, také nahrubo nakrájenou zeleninu.

Až je všechna zelenina tak akorát měkká, případně dochuťte a podávejte ideálně s čerstvým koriandrem, restovanými kešu oříšky a s jasmínovou rýží.

Autor: Vlastimil Vachta
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz
zavřít reklamu