Anděl smrti, čarodějnice z Buchenwaldu či Hannah Lecter. Přezdívky vražedkyní, které mluví za vše

Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

Když se řekne zlo, většina z nás si představí nějakého diktátora, vraha či démona mužského pohlaví. Nicméně nejen muži dokázali a dokáží být zlí. V historii lidstva existovala i celá řada velmi zlých žen. Sériové vražedkyně a další ženy, které svým chováním způsobily tragédii v životě mnoha lidí. Pojďme si některé z nich přiblížit.

Myra Hindleyová aneb vražedkyně z močálů

Myra Hindleyová a Ian Brady neboli „vrahové z močálů“ byli zodpovědní za sérii vražd, k nimž docházelo v letech 1963 až 1965 v oblasti Manchesteru. Celkově byli shledáni zodpovědnými za únos, sexuální zneužívání, mučení a vraždu tří dětí mladších 12 let a dvou mladistvých ve věku 16 a 17 let.

Klíč nalezený u Myry vedl k usvědčujícím důkazům uloženým v úschovně zavazadel na hlavním nádraží v Manchesteru. Důkaz obsahoval nahrávku, na níž jedna z obětí vraždy křičí, když ji Hindley a Brady znásilňují a mučí.

Beverly Allittová aneb anděl smrti

Beverly Allittová je jednou z nejznámějších britských sériových vražedkyň. Na začátku devadesátých let pracovala jako dětská zdravotní sestra v nemocnici v Granthamu a má na svědomí vraždy čtyř dětí a pět ublížení na zdraví.

Pokud byly k dispozici, používala k urychlení srdeční zástavy injekce inzulínu nebo draslíku, pokud nebyly k dispozici, „stačilo“ udušení. Ačkoli byla Allittová nakonec v devíti případech usvědčena ze smrti nebo ublížení na zdraví, během 58 dnů, než byla dopadena, napadla třináct dětí.

Ona sama o motivu svých činů nikdy nemluvila, odborníci se přiklánějí i duševní poruše známé jako Münchhausenův syndrom. Tato porucha osobnosti spočívá ve zneužívání nebo ubližování svěřené osobě s cílem získat pozornost.

Ilse Kochová aneb čarodějnice z Buchenwaldu

Manželka Karla Kocha, velitele koncentračních táborů Buchenwald a Majdanek, byla opojena absolutní mocí svého manžela a vyžívala se v mučení a obscénnostech. Za svého působení v Buchenwaldu se Ilse údajně zapojila do strašlivého experimentu. Nechávala zabíjet tetované vězně, aby mohla získat jejich potetovanou kůži.

Poté, co v roce 1940 za 250 000 marek ukradených vězňům postavila krytou sportovní arénu, byla Ilsa povýšena na Oberaufseherin neboli vrchní dozorkyni, což se povedlo jen několika málo jiným ženám. V roce 1967 spáchala v ženské věznici v Aichachu sebevraždu.

Mladá žena se sekyrou.
zdroj: unsplash.com

Irma Grese aneb blonďatý anděl či hyena z Osvětimi

Irma Grese byla dozorkyní v koncentračních táborech Ravensbrück, Osvětim a Bergen-Belsen. V roce 1943 byla převelena do Osvětimi a do konce roku byla povýšena na starší dozorkyni, druhou nejvýše postavenou ženu v táboře. Měla na starosti více než 30 000 židovských vězeňkyň a ve své „práci“ si libovala.

Je známá tím, že týrala vězně svými vycvičenými a vyhladovělými psy, krásné mladé židovské dívky, které považovala za svou konkurenci, surově bila holemi a bičem, ale používala i pistoli. Kromě toho byla zodpovědná i za selekci vězňů, kdo půjde rovnou do plynové komory a kdo je schopen práce.

Katherine Knightová aneb Cannibal Housewife či Hannah Lecter

Katherine Knightová se na začátku tisíciletí stala první Australankou v historii, která byla odsouzená k doživotnímu trestu bez možnosti podmínečného propuštění nebo snížení trestu.

Svého prvního manžela a jejich dceru se pokusila zabít, několikaměsíční dcerku položila na koleje, když měl jet vlak. Druhému manželovi před očima podřízla hrdlo osmitýdennímu štěněti, aby mu „názorně“ ukázala, co ho bude čekat, pokud jí bude nevěrný.

Svého dalšího přítele pak nakonec v roce 2000 skutečně zabila, ubodala ho řeznickým nožem. Byl bodnut nejméně 37krát, zepředu i zezadu, přičemž mnohé z ran pronikly do životně důležitých orgánů. To ale nebylo zdaleka všechno. Katherine totiž jeho tělo následně stáhla z kůže, uřízla mu hlavu a některé další části těla, které následně uvařila jako „večeři“ pro jeho děti.

Belle Gunnessová aneb Hell’s Belle

Belle Gunnessová byla jednou z nejzvrhlejších a nejproduktivnějších amerických sériových vražedkyň. Tato žena norského původu, vysoká téměř 180 cm a vážící přes 90 kg, údajně zabila nejméně čtrnáct lidí, většinou mužů, včetně svých dvou manželů.

Motivem byla čistě a jednoduše chamtivost, zdrojem jejích příjmů se staly životní pojistky a majetek, který ukradla nebo vylákala od svých nápadníků.

Zdroj: crimemuseum.org, brividihorror.it

Autor: Martina Šťastná
Přidat na Seznam.cz Přidejte si magazín StoryMag.cz na hlavní stránku Seznam.cz

#kvíz 1 / 1 |

zavřít reklamu