Léto se každým rokem nese ve znamení hodování a grilování. I když nejvíce přibíráme během zimy a vánočních svátků, v létě se taky přibírá jedna radost. Vždyť grilované maso je na stole takřka neustále. Obměňte ho jinými letními recepty, ať je váš jídelníček trochu pestřejší a příjemnější. Že nevíte, jaké recepty jsou pro léto ideální? Zkuste recepty, ve kterých hraje hlavní roli sýr.
Kdo by nemiloval sýr! Zatímco někteří si sýr dávají jen tak k vínu, jiní sýr přidávají do nejednoho skvělého pokrmu. V případě, že patříte k lidem, kteří chtějí sýr také zakomponovat do svých jídelníčků, máme pro vás pár letních receptů, v nichž sýr hraje prim.
Rajčata plněná sýrem se salsou
- šest rajčat
- 125g strouhaného sýra
- 125g čerstvé smetany
- 50g mléka
- tři vejce
- 20g rozpuštěného másla
- sůl, pepř
- máta, olivový olej, cibule (na salsu)
Léto prosí hlavně o lehké recepty, které jsou plné vitaminů a které zasytí. To rajčata plněná sýrem se salsou zvládnou na výbornou. Rajčata jenom vydlabejte a naplňte směsí, kterou si připravíte v míse a která se bude skládat ze všech výše vypsaných surovin. Poté rajčata zaklopte odkrojenou vrchní částí a nechte péct na grilu. Abyste nevyhodili vydlabanou část, smíchejte ji se surovinami na salsu a salsu si tak připravte k ugrilovaným rajčatům.
Lehký salát z carpaccia
- 200g čekanky
- 200g carpaccia
- 100g sýru Latteria
- sůl, pepř
- olivový olej
- šťáva z citronu
Saláty k létu nedílně patří, proto si uvařte ten, který se skládá z carpaccia, čekanky a tak ze sýru Latteria. Stačí, abyse čekanku natrhali na kousky a na dno servírovací mísy rozprostřeli plátky carpaccia, na to dejte čekanku, poté sýr. Vše jen dochuťte solí a pepřem, zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou a můžete podávat. Není nic snazšího a lahodnějšího pro letní večery.